Silvestrovské pohoštění snadno, rychle, a navíc způsobem, kterým bude chutnat jak dětem, tak i dospělým. Že nevěříte? S těmito třemi chutnými a hlavně zdravými recepty to není vůbec žádný problém.
ŽITNÉ KOŠÍČKY SE ŠPENÁTEM, MOZZARELOU A RAJČATY
Suroviny
· 100g žitné mouky chlebové
· 70g žitné mouky celozrnné jemně mleté
· 1 plnotučný tvaroh
· Zakysaná smetana
· Listový špenát
· Mozzarella
· Cherry rajčata
· Sůl (růžová himálajská)
Postup
Těsto na pizzu vytvoříme smícháním plnotučného tvarohu a obou druhů mouky. Toto těsto nemusí kynout, s ním můžeme pracovat okamžitě – ale bude potřeba podsypávat. Připravíme si plech na muffiny, který si vytřeme olejem. Těsto rozválíme na silnější plát a hrnkem vykrajujeme kolečka, která rovnou vkládáme do připraveného plechu – pro jistotu je ještě zespodu zlehka omastíme. Pokud máme čerstvý listový špenát, tak ho spaříme horkou vodou. Pokud máme mražený, tak ho necháme povolit a vymačkáme z něj nadbytečnou vodu. Jednotlivá kolečka vykrájeného těsta potřeme zakysanou smetanou a přidáme na ně špenát, mozarellu a na závěr pokrájená cherry rajčata.
Pečeme na 180°C přibližně 20 minut. Dobrou chuť!
OKURKOVÉ JEDNOHUBKY
Suroviny
· 1 okurka
· 1 balení kvalitní šunky
· 1 balení goudy
· Párátka
Postup
Okurku si nakrájíme na kolečka a vedle ní si připravíme plátek šunky a sýru. Vezmeme si střední kulaté vykrajovátko a z jednotlivých surovin vykrájíme tvar. Pak už je jen na sebe naskládáme v pořadí okurka, šunka, sýr, okurka a zapíchneme do nich párátko. Dobrou chuť!
JABLEČNÉ DONUTY
Suroviny
· 3 jablka
· 1 plnotučný tvaroh
· 1 smetana ke šlehání 33%
· Cukrářské zdobení, kakao nebo skořice
Postup
Nejprve si připravíme krém z tvarohu a smetany. Smetanu na šlehání řádně vyšleháme a zašleháme do ní plnotučný tvaroh. Směs necháme několik hodin odpočívat v lednici. Jablka si nakrájíme na silnější kolečka, potřeme je odleželým krémem a posypeme zdobením podle chuti. A máme hotovo. Dobrou chuť!
Napsala Karol Tišerová