NEPEČENÉ MINI CHEESECAKES SE SMETANOU

Velikonoční svátky jsou nejzábavnější právě pro ty nejmenší. Ať už jsou to malí kolednící, anebo naopak holky, které je s napětím očekávají. Nakupte anebo spolu vyrobte dostatek jedlých ozdob a připravte pro ně s jejich pomocí skvělé sladké dobroty, které ocení nejen po chuťové stránce, ale i originálního provedení. Máme tu pro vás recept na nepečené mini cheesecakes se smetanou. Doba přípravy je cca 30 minut a požadované množství surovin by vám mělo vystačit cca na 20 kousků.

SUROVINY

  • 220 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

+ marcipánové ozdoby

POSTUP

Sušenky rozdrobte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Namačkejte je do košíčků na pečení a nechte asi hodinu v chladu ztuhnout. Potom sušenkový základ zalejte krémem: mascarpone, smetanu a cukry smíchejte na hladkou hmotu. Hotové ozdobte podle vlastní fantazie a dejte ztuhnout do chladu minimálně na 12 hodin.

 

Více podobných receptů naleznete ve speciálu Velikonoce, který je právě v prodeji.