V zimním období je dobré z jídelníčku vyřazovat potraviny, které ochlazují (například mléčné výrobky) a naopak do něj zařadit potraviny zahřívací (skořice).
Které dítě by nemilovalo kakao? Pojďme si společně připravit jednoduchou ovesnou verzi, která nejen zahřeje, ale také zasytí.
SUROVINY
- 500ml studené vody
- 75g jemných ovesných vloček
- 3 lžíce kakaa/karobu
- 1 lžíce medu
- 3 lžičky skořice
POSTUP
Jemné vločky zalijeme vroucí vodou a necháme je několik minut nabobtnat.
Následně vločky slijeme a přemístíme do výkonného mixéru. Přilijeme 500ml studené vody a mixujeme přibližně 30 vteřin dohladka.
Přidáme kakao/karob, med, skořici a ještě chvilku mixujeme, aby se jednotlivé suroviny dobře propojily.
Tak na zdraví a na zahřátí!
Připravila Karol Tišerová